Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.23

Az aranyvonat - Magyarország aranytartalékának története a II. világháború idején

depositphotos_52889481-stock-photo-iron-wheels-of-stream-engine.jpg

A magyar aranyvonat legendája a második világháborúról beszélgetve szokott előkerülni, sokszor egymásnak ellentmondó állításokkal. Egyesek szerint radar segítségével találták meg nem olyan régen délnyugat-lengyelországi Walbrzych térségében, mások azt állítják, hogy amerikai csapatok kezébe került és a mai napig lehet kártérítési keresettel élni, de vannak,  akik szerint a háború után hazaérkezett.

Ebben az ügyben kivételesen több sztori is helytálló, ugyanis több „aranyvonat” létezett. A lengyel területen föld alá rejtett páncélvonat valószínűleg a Lengyelországban összerabolt műkincseket, ékszereket, levéltári anyagokat szállíthatta. Még hazánkból is több aranyvonat indult útnak, ha ide számítjuk a Magyar Nemzeti Bank értékmentő vonatát és a nyilasok által a zsidó családoktól elkobzott, személyes értékeket szállító vonatot.

A háború vége felé az összes szerelvény amerikai ellenőrzés alá erült, de amíg a nemzeti bank aranyvonatának 1 milliárd dollárra becsült rakományát a szövetségesek visszaadták hazánknak, addig a nyilasok vonatának kincsei sosem kerültek vissza a tulajdonosokhoz. Ez a vonat 1945. május 7-én amerikai fogságba került az ausztriai Böcksteinnél. 2001-ben amerikai holokauszt-túlélők pert indítottak az amerikai kormány által visszatartott vagyonrész ügyében, melyben érintett volt a magyar vonat is. A jogi eljárást követően 2005-ben alapítványt hoztak létre, amelynek 25,5 millió dollár áll rendelkezésére az amerikai költségvetésből a holokauszt károsultak kárpótlására.

1945. január 23-án lépte át az osztrák határt a nemzeti bank készleteit az orosz előrenyomulás elől elmenekíteni hivatott aranyvonat. A központi bank 25kg-os, aranyrudakban tárolt aranykészletén kívül a nemzeti bankjegy-készlet és a Magyar Postamúzeum teljes anyaga is a vonatokon volt. A szerelvényen utazott a bank közel 400 önkéntesen vállalkozó munkatársa, valamint a védelmükre kirendelt 50 fős csendőrosztag is. Tarnay Edgár igazgatóhelyettes visszaemlékezéseiben 1 milliárd dollárra becsüli a szállítmány értékét, amiből csupán 33 millió volt maga az aranytartalék. A szállítmány legértékesebb részét, mintegy 700 millió dollárt a kinyomtatott, de még forgalomba nem került bankjegyek tették ki, valamint az államkincstár 100 tonnára rúgó ezüstkészlete. Ezzel egyidejűleg egy másik vonat is útnak indult, melyen a koronázási ékszereket szállították biztonságosabb helyre.

A vonatok célállomása Spital am Pyhrn felső-ausztriai község, és az ott lévő apátsági kripta volt, ahol elszállásolták a nemzeti bank vagyonát és alkalmazottait, akik odaadóan védelmezték a hazai tartalékokat egészen addig, amíg  1945. május 7-én az amerikai csapatok elfoglalták Spital am Pyhrnt, és intézkedtek az értékek biztonságba helyezéséről.

Az amerikai hatóságok 1946 augusztusában szolgáltatták vissza Magyarországnak az aranykészletet, azonban a vagyont őrző alkalmazottak közül kevesen mertek visszatérni, mivel tartottak az országot „felszabadító” oroszok haragjától, akik miattuk csúsztak le a komolyabb hadizsákmányról.

 

Forrás: https://kidsnews.hu/2021/01/januar-23-elhagyja-az-orszagot-a-milliard-dollaros-aranyvonat/
A kép csak illusztráció, forrása: https://www.dekowizja.pl/plakaty/transport/kolejowy/p6